Pszenica z miodem

pszenica z miodem

Klasyczna pszenica z najczystszych, ekologicznych upraw. Swoją złocistą barwę zawdzięcza dodatkowi miodu z rodzinnej, podkarpackiej pasieki. Oblewamy nim każe ziarenko, zanim trafi do pieca, aby uzyskać swoją chrupkość. Dzięki dodatkowi melasy nasza pszenica jest również bogata w żelazo i magnez. Na zdrowie!

Jeśli przyjrzysz się pszenicy, zauważysz, że każde ziarenko jest inne. Tak chciała natura, my jej nie poprawiamy.

WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA, ŻELAZA I MAGNEZU. Z MIODEM Z RODZINNEJ PODKARPACKIEJ PASIEKI.

GOTOWA DO SPOŻYCIA

Sposób użycia: pszenica z miodem to pomysł na szybkie i pożywne śniadanie. Wystarczy, że dodasz jogurt naturalny lub napój roślinny.

Możesz ją również chrupać oglądając ulubiony serial lub użyć jako posypki do deseru.

POŻYWNE ŚNIADANIE. CHRUPIĄCA PRZEKĄSKA.

Składniki: ekspandowane ziarno pszenicy* (74%), melasa buraczana*, miód* (5,5%). Produkt może zawierać orzeszki ziemne, nasiona sezamu i migdały.

* produkt rolnictwa ekologicznego

Wartość odżywcza w 100 g produktu
wartość energetyczna 1443 kJ (341 kcal)
tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
węglowodany 69 g
w tym cukry 22 g
błonnik 8 g
białko 9,3 g
sól 0,04 g
żelazo 6,6 mg (27%**)
magnez 180 mg (28%**)

** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

 


 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>