Płatki orkiszowe


płatki orkiszowe
Orkisz – dawna odmiana pszenicy, szerzej znana od czasów średniowiecznych. Zanim  trafił w Twoje ręce, jego kłosy dojrzewały w pełnym, letnim słońcu. Po zbiorach ziarna zostały oczyszczone i gniecione. Tak, abyś mógł się cieszyć ich smakiem i chrupkością bezpośrednio po otwarciu opakowania. Na zdrowie!

WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA, ŻELAZA I MAGNEZU

GOTOWE DO SPOŻYCIA

Sposób użycia: ziarna orkiszowe ekologiczne sprawdzą się jako szybkie i pożywne śniadanie. Wystarczy, że dodasz jogurt naturalny lub napój roślinny.

Możesz nimi również posypać sałatkę lub zupę krem.

POŻYWNE ŚNIADANIE. CHRUPIĄCA PRZEKĄSKA.

Składniki: ziarno orkiszu*.

Produkt może zawierać orzeszki ziemne, migdały i sezam.
*produkt rolnictwa ekologicznego

Wartość odżywcza 100 g produktu
energia 1430 kJ (338 kcal)
tłuszcz 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
węglowodany 62 g
w tym cukry 6,8 g
błonnik 8,8 g
białko 12 g
sól 0,01 g
żelazo 4,2 mg (30%*)
magnez 136 mg (36%*)

* % dziennej referencyjnej wartości spożycia

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>