Orkisz do chrupania


orkisz_strBez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA

ŹRÓDŁO ŻELAZA I MAGNEZU

Sposób użycia: samo chrupanie lub mleczne śniadanie

Składniki: ekspandowane ziarno orkiszu (produkt rolnictwa ekologicznego)

 

Wartość odżywcza 100 g produktu
wartość energetyczna 1522 kJ (360 kcal)
tłuszcz 2,5 g
w tym kwasy nasycone 0,5 g
węglowodany 68 g
w tym cukry 2,5 g
błonnik 6,3 g
białko 14 g
sól 0,18 g
żelazo 3,8 mg (27%**)
magnez 104 mg (28%**)

* procent dziennej referencyjnej wartości spożycia

 

2 odpowiedzi na „Orkisz do chrupania

  1. Magda pisze:

    Odkąd zainteresowałam się bliżej zdrową żywnością próbuję wielu nowości, które udaje mi się znaleźć. Jedną z nich jest właśnie orkisz, z którym w takiej postaci miałam do czynienia pierwszy raz :)
    Orkisz jest na prawdę ciekawym dodatkiem, który może urozmaicić nasze codzienne posiłki :) Bardzo dobrze sprawdził się jako samodzielna przekąska jak i dodatek do mleka czy jogurtu na śniadanie. Świetnie pasuje też do domowego musli, granoli i domowych, owsianych batoników – wypróbowałam i bardzo polecam! :)
    I co ważne, ma naturalny skład bez niepotrzebnych ulepszaczy i cukru :)

    konkurs z blogiem Dietetycznie Siostro

  2. Ewa_Poszukiwaczka pisze:

    Orkisz do chrupania, sprawdza się u nas jako świetna zakąska do filmu, uzupełnienie sałatek (posypuję ziarnami słonecznika, dyni i chrupkami właśnie przed samym podaniem) oraz jako wkładka do zup kremów 😉 polecam.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>