Jaglanka z truskawkami i rabarbarem

Jaglanka w wersji ekspandowanej to wygodna forma znanej i lubianej kaszy jaglanej. Kaszę jaglaną ekspandujemy, oblewamy melasą i miodem, a następnie prażymy w piecu. Nie trzeba jej już gotować. Lubimy Was rozpieszczać, więc do chrupiącej jaglanki dodaliśmy kawałki truskawek i rabarbaru.

ŹRÓDŁO BŁONNIKA

WYSOKA ZAWARTOŚĆ ŻELAZA I MAGNEZU

GOTOWA DO SPOŻYCIA

Sposób użycia: jaglanka z truskawkami i rabarbarem to pomysł na szybkie i pożywne śniadanie. Wystarczy, że dodasz jogurt, mleko lub napój roślinny.

Możesz ją również chrupać oglądając ulubiony serial lub użyć jako posypki do deseru.

POŻYWNE ŚNIADANIE. CHRUPIĄCA PRZEKĄSKA

Składniki: ekspandowana kasza jaglana* (61%), melasa buraczana*, ekspandowane nasiona amarantusa*, miód*, truskawka liofilizowana*(1,6%), rabarbar liofilizowany*(1,6%).

*produkt rolnictwa ekologicznego

Wartość odżywcza 100 g produktu
wartość energetyczna 1629 kJ (385 kcal)
tłuszcz 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
węglowodany 74 g
w tym cukry 20 g
błonnik 4,2 g
białko 11 g
sól 0,04 g
żelazo 6,4 mg (46%**)
magnez 170 mg (45%**)

** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>