Nasiona amarantusa, przygotowane tradycyjną peruwiańską metodą. Piękna biel, delikatnie złamana naturalnym, złotym odcieniem ziarna, to znak, że każde z nich zostało dobrze oczyszczone, wyprażone, ale nie przypalone. Wszystko po to, abyś mógł się cieszyć bogactwem wartości odżywczych i smakiem amarantusa bezpośrednio po otwarciu opakowania. Na zdrowie!
Przyjrzyj się ziarenkom w opakowaniu: są duże, rozwinięte i puszyste – to dlatego, że rzemieślniczą dbałością podchodzimy do każdego z nich.
WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA, ŻELAZA I MAGNEZU. BEZ DODATKU CUKRU.
GOTOWY DO SPOŻYCIA
Sposób użycia: amarantus ekspandowany sprawdzi się jako dodatek do placków, ciast, chlebów, którym nada charakterystyczny smak i doda walorów odżywczych.
Możesz go również wypróbować jako posypkę do zupy (zastąpi wówczas np. makaronu) czy sałatki. Jest gotowy do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania.
POSYPKA DO SAŁATEK I ZUP, DODATEK DO WYPIEKÓW
Składniki: ekspandowane nasiona amarantusa*.
Produkt może zawierać orzeszki ziemne, migdały i sezam.
* produkt rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
wartość energetyczna | 1568 kJ (372 kcal) |
tłuszcz | 6,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,9 g |
węglowodany | 56 g |
w tym cukry | 0,4 g |
błonnik | 11 g |
białko | 16 g |
sól | 0,05 g |
żelazo | 7,6 mg (54%*) |
magnez | 250 mg (66%*) |
* % dziennej referencyjnej wartości spożycia