Orzeszki sojowe naturalne

Orzeszki sojowe naturalneOrzeszki sojowe stanowią wartościową przekąskę o oryginalnym smaku. Są bogatym źródłem błonnika, żelaza, magnezu, witaminy B1 oraz witaminy E.

Nasiona soi są prażone w gorącym powietrzu, bez dodatku tłuszczu, co daje im wyjątkową chrupkość. Wyprodukowane z soi niemodyfikowanej genetycznie.

WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA, MAGNEZU, ŻELAZA I WITAMINY E.

Składniki: nasiona soi.

Wartość odżywcza 100 g produktu
wartość energetyczna 1724 kJ (410 kcal)
tłuszcz 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g
węglowodany 39 g
w tym cukry 9 g
błonnik 10 g
białko 32 g
sól 0,01 g
żelazo 7,9 mg (56%*)
magnez 220 mg (59%*)
tiamina (witamina B1) 0,27 mg (25%*)
witamina E 7,1 mg (59%*)

* procent dziennej referencyjnej wartości spożycia

 

Możliwość komentowania jest wyłączona.