Zarodki pszenne prażone

zarodki pszenneW Dobrej Kalorii dzielimy się z Tobą tym, co sami jemy każdego dnia. A tak się składa, że lubimy rzeczy pełnowartościowe, smaczne i naturalne.

Zarodki pszenne prażone

Zarodek pszenny to najcenniejsza część ziarna, z której wyrastają kiełki. Ukryte w nim bogactwo składników odżywczych to ważny element zbilansowanej diety.

Sposób użycia: wystarczy, że dodasz jogurt, mleko lub napój roślinny. Zarodki pszenne mogą być również dodatkiem do koktajli, zup oraz sałatek.

WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA, ŻELAZA, MAGNEZU, CYNKU, FOSFORU I WITAMIN E, B1, B6.

Wartość odżywcza 100 g produktu
wartość energetyczna 1440 kJ (345 kcal)
tłuszcz 9,8 g
w tym kwasy tłuszczowe

nasycone

jednonienasycone

wielonienasycone

.

1,7 g

1,4 g

6,0 g

węglowodany 17 g 17 g
 w tym cukry  10,5 0,5 g g
błonnik 27 g
 białko 35 g 
sól 0,03 g
żelazo 12 mg (85%*)
magnez 323 mg (85%*)
cynk 12 mg (120%*)
fosfor 840 mg (120%*)
witamina E 9,5 mg (80%*)
tiamina (witamina B1) 1,3 mg (120%*)
witamina B6 1,6 mg (115%*)

* dziennej referencyjnej wartości spożycia

 

 

Możliwość komentowania jest wyłączona.