Lniane płatki śniadaniowe


lniane_platki_sniadaniowePłatki lniane
są formą siemienia lnianego, która zwiększa dostępność substancji odżywczych ukrytych w nasionach i pozwala przyswoić całe ich bogactwo.

Płatki lniane charakteryzują się szczególnie wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3 (23%) oraz błonnika (27%), są też źródłem białka bogatego w aminokwasy egzogenne.

Sposób użycia: dodatek do musli, płatków lub innych dań.

 

WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA, KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-3, ŻELAZA, MAGNEZU, CYNKU oraz WITAMIN B1 i B6.

Składniki: siemię lniane.

Wartość odżywcza 100 g produktu
wartość energetyczna 2144 kJ (520 kcal)
 tłuszcz 42 g 
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,7 g 
węglowodany 2,0 g
w tym cukry 1,5 g
błonnik 27 g
 białko  20 g
 sól  0,08 g
 żelazo 5,7 mg (40%*) 
 magnez  390 mg (104%*)
 cynk  4,3 mg (43%*)
 tiamina (witamina B1)  1,6 mg (145%*)
witamina B6 0,5 mg (35%*)

* procent dziennej referencyjnej wartości spożycia

TYLKO NATURALNE SKŁADNIKI.

 

Możliwość komentowania jest wyłączona.