Chrupiąca pszenica z migdałami


W Dobrej Kalorii dzielimy się z Tobą tym, co sami jemy każdego dnia. A tak się składa, że lubimy rzeczy pełnowartościowe, smaczne i naturalne.

Wewnątrz torebki znajdziesz chrupiącą pszenicę z słodkiej skorupce z bogatej w żelazo melasy, z dodatkiem chrupiących migdałów.

Chrupiąca pszenica z melasą i migdałami jest gotowa do zjedzenia na śniadanie lub jako przekąska.

  • wysoka zawartość błonnika
  • wysoka zawartość żelaza
  • wysoka zawartość magnezu

Sposób użycia: chrupiąca pszenica z melasą i migdałami jest delikatnie słodka, dlatego wystarczy, że dodasz jogurt, mleko lub napój roślinny. Możesz również chrupać prosto z paczki!

  • 100% natury
  • bez syropu glukozowego
  • polski producent

Składniki: pszenica ekspandowana (71 g*), melasa buraczana (35 g*), migdały (5 g*).

*masa użyta do wytworzenia 100 g gotowego produktu.

Jak widzisz nie żałujemy tego co dobre.

Wartość odżywcza 100 g produktu
wartość energetyczna 1500 kJ (355 kcal)
tłuszcz 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
węglowodany 66 g
w tym cukry 21 g
błonnik 7,9 g
białko 10 g
sól 0,05 g
żelazo 7,3 mg (52%**) 
magnez 200 mg (53%**)

** dziennej referencyjnej wartości spożycia

 

Możliwość komentowania jest wyłączona.