Chrupiąca pszenica z amarantusem

W Dobrej Kalorii dzielimy się z Tobą tym, co sami jemy każdego dnia. A tak się składa, że lubimy rzeczy pełnowartościowe, smaczne i naturalne.

Chrupiąca pszenica z melasą i amarantusem

Wewnątrz znajdziesz chrupiącą pszenicę w słodkiej skorupce z bogatej w żelazo melasy. Całość wzbogaciliśmy amarantusem – jednym z najbardziej wartościowych nasion świata.

Chrupiąca pszenica z melasą i amarantusem jest gotowa do zjedzenia na śniadanie lub jako przekąska.

  • wysoka zawartość błonnika
  • wysoka zawartość żelaza
  • wysoka zawartość magnezu

Sposób użycia: chrupiąca pszenica z melasą i amarantusem jest delikatnie słodka, dlatego wystarczy, że dodasz jogurt, mleko lub napój roślinny. Możesz również chrupać prosto z paczki!

  • 100% natury
  • bez syropu glukozowego
  • polski producent

Składniki: pszenica ekspandowana (56 g*), melasa buraczana (32 g*), ekspandowane nasiona amarantusa (22 g*).

*masa użyta do wytworzenia 100 g gotowego produktu.

Jak widzisz nie żałujemy tego co dobre.

Wartość odżywcza 100 g produktu
wartość energetyczna 1479 kJ (350 kcal)
tłuszcz 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
węglowodany 67 g
w tym cukry 18 g
błonnik 8,2 g
białko 11 g
sól 0,05 g
żelazo 7,8 mg (56%**) 
magnez 213 mg (57%**)

** dziennej referencyjnej wartości spożycia

 

Możliwość komentowania jest wyłączona.