Chrupiąca gryka z migdałami


W Dobrej Kalorii dzielimy się z Tobą tym, co sami jemy każdego dnia. A tak się składa, że lubimy rzeczy pełnowartościowe, smaczne i naturalne.

Chrupiąca gryka z melasą i migdałami

Wewnątrz torebki znajdziesz nasze autorskie połączenie gryki z bogatą w żelazo melasą i chrupiącymi migdałami.

  • wysoka zawartość żelaza
  • wysoka zawartość magnezu

Sposób użycia: chrupiąca gryka z melasą i migdałami jest delikatnie słodka, dzięki czemu jest świetnym pomysłem na smaczne śniadanie. i chrupiący. Wystarczy, że dodasz jogurt, mleko lub napój roślinny. Dzieci lubią ją też chrupać bez dodatków..

  • 100% natury
  • bez syropu glukozowego
  • polski producent

Składniki: ekspandowane ziarno gryki (72 g*), melasa buraczana (37 g*), migdały (5,3 g*).

*masa użyta do wytworzenia 100 g gotowego produktu.

Jak widzisz nie żałujemy tego co dobre.

Wartość odżywcza 100 g produktu
wartość energetyczna 1677 kJ (396 kcal)
tłuszcz 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
węglowodany 82 g
w tym cukry 21 g
błonnik 2,5 g
białko 7,0 g
sól 0,04 g
żelazo 6,6 mg (47%**) 
magnez 270 mg (72%**)

** dziennej referencyjnej wartości spożycia

 

Możliwość komentowania jest wyłączona.