Amarantus ekspandowany

Amarantus to jedna z najstarszych roślin uprawnych świata, od niedawna odkrywana na nowo.

Ekspandowane nasiona tego zboża, czyli AMARANTUS EKSPANDOWANY, to idealny dodatek do mleka, jogurtów, musli, wypieków i deserów lub sycąca przekąska.

Sposób użycia: jako dodatek do mleka, jogurtu, musli, deserów lub do bezpośredniego spożycia. Zalecany jako zamiennik mąki, w ilości 10-15%, we wszystkich domowych wypiekach i potrawach mącznych.

TYLKO NATURALNE SKŁADNIKI

WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA, ŻELAZA I MAGNEZU

Składniki: nasiona amarantusa

Wartość odżywcza 100 g produktu
wartość energetyczna 1740 kJ (414 kcal)
tłuszcz 7,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g
węglowodany 62 g
w tym cukry 0,4 g
błonnik 12 g
białko 18 g
sól 0,05 g
żelazo 7,6 mg (54%*)
magnez 250 mg (66%*)

* procent dziennej referencyjnej wartości spożycia

 

2 odpowiedzi na „Amarantus ekspandowany

  1. Tek pisze:

    Witam, 62g weglowodanow strawnych? czy 62g – 12g blonnika = 50 g weglowodanow strawnych? pozdro

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>