Otrębusie z sezamem

Otrębusie z sezamem

Ciastka z otrębami OTRĘBUSIE są produkowane ze składników najwyższej jakości. Swój niepowtarzalny smak zawdzięczają wyjątkowej recepturze, zastrzeżonej w Urzędzie Patentowym RP, opartej na wysokiej zawartości otrąb i dodatku jogurtu, która sprawia, że łączą w sobie walory smakowe i odżywcze.

OTRĘBUSIE zawierają około dziesięć razy więcej błonnika niż zwykłe herbatniki z białej mąki (w takich samych ilościach produktów).

WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA I MAGNEZU
ŹRÓDŁO ŻELAZA

Ciastka otrębowe – dietetyczny środek spożywczy dla osób z cukrzycą.

Indeks glikemiczny = 44

1 WBT = 36 g
1 WW = 22 g

Składniki: mąka pszenna, otręby pszenne (23%), cukier brązowy, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy), nasiona sezamu (17%), jogurt (mleko), żółtka jaj, substancja spulchniająca (wodorowęglan amonu), aromat waniliowy. Produkt może zawierać orzeszki ziemne.

Wartość odżywcza 100 g produktu
wartość energetyczna 2025 kJ (486 kcal)
tłuszcz 26 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,0 g
węglowodany 45 g
w tym cukry 20 g
błonnik 16 g
białko 10 g
sól 0,12 g
żelazo 4,1 mg (29%*)
magnez 175 mg (47%*)

* procent dziennej referencyjnej wartości spożycia

Jedzmy DOBRZE, czyli smacznie i mądrze!

Wybierajmy DOBRE KALORIE!

 

Możliwość komentowania jest wyłączona.