Otrębusie bez dodatku cukru

Otrebusie_bez_cukru

Ciastka z otrębami OTRĘBUSIE są produkowane ze składników najwyższej jakości. Swój niepowtarzalny smak zawdzięczają wyjątkowej recepturze, zastrzeżonej w Urzędzie Patentowym RP, opartej na wysokiej zawartości otrąb i dodatku jogurtu, która sprawia, że łączą w sobie walory smakowe i odżywcze.

OTRĘBUSIE zawierają około dziesięć razy więcej błonnika niż zwykłe herbatniki z białej mąki (w takich samych ilościach produktów).

*Otrębusie bez dodatku cukru zawierają substancje słodzące oraz naturalnie występujące cukry.

WYSOKA ZAWARTOŚĆ MAGNEZU, ŻELAZA I BŁONNIKA

Ciastka otrębowe – dietetyczny środek spożywczy dla osób z cukrzycą

Indeks glikemiczny = 49

1 WBT = 38 g

1 WW = 33 g

Składniki: mąka pszenna, otręby pszenne (24%), nasiona sezamu, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy), substancja słodząca (sorbitol), jogurt (mleko), żółtka jaj, substancja spulchniająca (wodorowęglan amonu), aromat waniliowy, substancja słodząca (cyklaminian sodu). Produkt może zawierać orzeszki ziemne.

Wartość odżywcza 100 g produktu
wartość energetyczna 1884 kJ (452 kcal)
tłuszcz 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,8 g
węglowodany 49 g
w tym:
– cukry 2,8 g
– poliole 14 g
błonnik 10 g
białko 14 g
sól  0,21 g
 żelazo  4,6 mg (33%*)
magnez 213 mg (57%*)

* procent dziennej referencyjnej wartości spożycia

Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Jedzmy DOBRZE, czyli smacznie i mądrze!
Wybierajmy DOBRE KALORIE!

 

Możliwość komentowania jest wyłączona.