Mąka z sorgo

WR5_6255

Jesteśmy firmą rodzinną, którą od ponad 25 lat inspiruje natura. Stworzyliśmy Amarello, aby osobom z celiakią i nietolerancją glutenu zapewnić smaczne, naturalne produkty oraz dać radość z jedzenia. Tworzymy produkty, które sami codziennie spożywamy i którymi chcemy dzielić się z naszymi bliskimi i przyjaciółmi. Wierzymy, że je polubisz. Smacznego!

Sorgo nazywane jest afrykańskim prosem. Swoją popularność zawdzięcza znacznej zawartości białka, błonnika, żelaza i magnezu.

Mąka z sorgo Amarello ma delikatny smak i gładką teksturę. Dzięki temu sprawdza się jako dodatek wzbogacający smak i wartości odżywcze wypieków, placków i naleśników (w ilości od 15% do 20% mieszanki).

WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA, ŻELAZA I MAGNEZU

Wartość odżywcza 100 g produktu
energia 1633 kJ (386 kcal)
tłuszcz 3,3 g
w tym kwasy nasycone 0,5 g
węglowodany 75 g
w tym cukry 0,5 g
błonnik 6,3 g
białko 11 g
sól 0,02 g
żelazo 4,4 mg (31%*)
magnez 180 mg (48%*)

* procent dziennej referencyjnej wartości spożycia

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>