Mąka z sorgo

WR5_6255

Sorgo nazywane jest afrykańskim prosem. Swoją popularność zawdzięcza znacznej zawartości białka, błonnika, żelaza i magnezu.

Mąka z sorgo Amarello ma delikatny smak i gładką teksturę. Dzięki temu sprawdza się jako dodatek wzbogacający smak i wartości odżywcze wypieków, placków i naleśników (w ilości od 15% do 20% mieszanki).

WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA, ŻELAZA I MAGNEZU

Wartość odżywcza 100 g produktu
energia 1633 kJ (386 kcal)
tłuszcz 3,3 g
w tym kwasy nasycone 0,5 g
węglowodany 75 g
w tym cukry 0,5 g
błonnik 6,3 g
białko 11 g
sól 0,02 g
żelazo 4,4 mg (31%*)
magnez 180 mg (48%*)

* procent dziennej referencyjnej wartości spożycia

 Amarello to pierwsza na polskim rynku seria produktów, których skład w większości oparty jest na amarantusie, stworzonych z myślą o chorych na celiakię i osobach wrażliwych na gluten. Nasze produkty poddajemy ciągłym testom, by móc zapewnić, że Amarello to gwarancja wspaniałego smaku i jakości.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>