Mąka jaglana

Mąka jaglana Amarello charakteryzuje się orzechowym aromatem i delikatnie słodkim posmakiem. W połączeniu z innymi mąkami nadaje się do wypieków, pieczywa lub placków. Jako zagęstnik zup i sosów nie tworzy grudek. Jeśli chcesz upiec ciasteczka, polecamy połączyć ją z mąką ryżową. Do naleśników i placków polecamy dodatek mąki gryczanej.

WYSOKA ZAWARTOŚĆ ŻELAZA I MAGNEZU

Wartość odżywcza 100 g produktu
energia 1590 kJ (376 kcal)
tłuszcz 4,0 g
w tym kwasy nasycone 0,8 g
węglowodany 71 g
w tym cukry 0,5 g
błonnik 3,0 g
białko 12 g
sól 0,01 g
żelazo 4,8 mg (34%*)
magnez 114 mg (30%*)

* procent dziennej referencyjnej wartości spożycia

 Amarello to pierwsza na polskim rynku seria produktów, których skład w większości oparty jest na amarantusie, stworzonych z myślą o chorych na celiakię i osobach wrażliwych na gluten. Nasze produkty poddajemy ciągłym testom, by móc zapewnić, że Amarello to gwarancja wspaniałego smaku i jakości.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>