Mąka amarantusowa (surowa)

Mąka amarantusowa Amarello stanowi dodatek wzbogacający mieszanki do wypieku chleba, ciasta i placków. Doskonale sprawdzi się jako zagęstnik zup i sosów.

Wzbogaca dietę o:

  • błonnik
  • magnez
  • żelazo

Składniki: nasiona amarantusa (produkt rolnictwa ekologicznego).

STOSOWAĆ JAKO DODATEK W ILOŚCI DO 25%

Wartość odżywcza 100 g produktu
energia 1742 kJ (414 kcal)
tłuszcz 7,5 g
w tym kwasy nasycone 3,2 g
węglowodany 62 g
w tym cukry 0,4 g
błonnik 12 g
białko 18 g
sól 0,05 g
magnez 248 mg (66%**)
żelazo 7,6 mg (54%**)

* procent dziennej referencyjnej wartości spożycia

 Amarello to pierwsza na polskim rynku seria produktów, których skład w większości oparty jest na amarantusie, stworzonych z myślą o chorych na celiakię i osobach wrażliwych na gluten. Nasze produkty poddajemy ciągłym testom, by móc zapewnić, że Amarello to gwarancja wspaniałego smaku i jakości.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>