Baton amarantusowy

Baton amarantusowyBaton amarantusowy

WYSOKA ZAWARTOŚĆ MAGNEZU I ŻELAZA. ŹRÓDŁO BŁONNIKA.

Składniki: syrop z agawy*, ekspandowane nasiona amarantusa* (29%), płatki kukurydziane*, melasa buraczana*, ekspandowane ziarno prosa *, nasiona sezamu*, rodzynki*, malina liofilizowana*. Może zawierać migdały i orzeszki ziemne.

* produkt rolnictwa ekologicznego

Wartość odżywcza

100 g

25 g (baton)

wartość energetyczna

1753 kJ (416 kcal)

438 kJ (104 kcal)

tłuszcz, w tym:

8,5 g

2,1 g

kwasy tłuszcz. nasyc.

1,8 g

0,5 g

węglowodany

72 g

18 g

w tym: cukry

31 g

7,8 g

błonnik

5,7 g

1,4 g

białko

9,6 g

2,4 g

sól

0,33 g

0,08 g

magnez

145 mg (39%**)

36 mg (10%**)

żelazo

5,1 mg (36%**)

1,3 mg (9%**)

** procent dziennej referencyjnej wartości spożycia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>