Jesteśmy firmą rodzinną, którą od ponad 25 lat inspiruje natura. Stworzyliśmy Amarello, aby osobom z celiakią i nietolerancją glutenu zapewnić smaczne, naturalne produkty oraz dać radość z jedzenia. Tworzymy produkty, które sami codziennie spożywamy i którymi chcemy dzielić się z naszymi bliskimi i przyjaciółmi. Wierzymy, że je polubisz. Smacznego!
Amarelki – chrupiące talarki amarantusowe z migdałami (produkt bezglutenowy)
Lekkie i chrupiące połączenie amarantusa z migdałami.
WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA, ŻELAZA I MAGNEZU.
Składniki: melasa buraczana, ekspandowane nasiona amarantusa (37%), migdały (28%; płatki, miazga), ekspandowane ziarno prosa.
Wartość odżywcza na 100 g | |
wartość energetyczna | 1864 kJ (444 kcal) |
tłuszcz | 17 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,0 g |
węglowodany | 55 g |
w tym cukry | 27 g |
błonnik | 7,7 g |
białko | 14 g |
sól | 0,06 g |
żelazo | 11 mg (77%*) |
magnez | 230 mg (61%*) |
* % dziennej referencyjnej wartości spożycia